Tutustu Juhan blogikirjoituksiin

Kaupunkipuutarha

Share |

Perjantai 6.6.2014


Upeimmat puutarhat sijaitsevat usein yleisön katseiden ulottumattomissa. Kollegani Raijan ullakkoasunnon parveke on siitä loistava esimerkki. Usein Raija kattaa päivällisen tai lounaan parvekkeelle aina niin kauan kuin kelit sallivat. Auringon lämmittämä ilma sekoittuu yrttien huumaavaan tuoksuun samalla kun silmä lepää kukkien väriloistossa.

Tänään helteisenä perjantaina onnistuimme sopimaan kaupat Kaivopuiston kauniista kolmiosta pitkän ja intensiivisen työn tuloksena. Asunto oli kunnostettu hartaudella ja suurella pieteetillä, onnea sylin täydeltä uusille omistajille. Samalle viikolla tulee kauppamerkintä Töölöstä noin 230 m2, jossa kaupat on sovittu yli 1,5 milj € hintaan :-) .

Alkuvuosi 2014 on ollut alalla todella vaikea. Ennustukset menivät metsään sillä odotus alenevien kauppamäärien muutoksesta kasvu-uralle oli useamman tahon ajatuksena. Kauppakappaleet ovat kuitenkin tippuneet yli 10 % vauhdilla verrattuna edelliseen vuoteen kuukaudesta toiseen. Hintoihin kehitys ei ole vielä merkittävästi heijastunut.

Kehitys on ollut koko vuoden poukkoilevaa juuri nyt näyttää todella valoisalta. Useita pitkään markkinoilla olleita asuntoja on saatu sovittua kaupoiksi asti ja vielä useammassa on tarjousneuvottelut käynnissä.

Ahkeruus, ammattitaito ja osaaminen palkitaan myös tässä markkinassa.