Tutustu Juhan blogikirjoituksiin

Onko asuntokaupassa kupla?

Share |

Maanantai 6.11.2017


Pääkaupunkisetu tarvitsee liikenteen kehittämistä. Väkimäärä kasvaa ja ihan normaalista työpaikkaliikkumisesta tulee entistä tärkeämpi tekijä, kun valitaan uutta kotia.

Kalasatamaan on tulossa 25 000 uutta kotia ja Pasilan tornitalot valmistuvat kovaa vauhtia. Helsinkiin on tulossa kaksi keskustaa. Vanhakaupunki eli nykyinen keskusta ja uusi keskusta Pasilan ja Kalasataman ympäristöön.

Pisararadan varrelle, Pitäjänmäkeen rakennetaan pienen suomalaisen kaupungin verran uusia asuntoja. Sama kehitys tapahtuu Malmilla. Pisararata on länsimetron lisäksi toinen asuinrakentamista ohjava kehityssuunta. Kolmantena elementtinä on ratikan varrelle tulevat uudet asunnot, kaupunkibulevardit ja uusi siltayhteys Laajasaloon.

Espoon metro on jo muuttanut asuntokaupan painopistettä Espoossa. Niittykumpu metroasemineen on nousut hintatasoltaan hurjiin lukuihin. Ylimmänkerroksen asunnoista on tehty kauppoja yli 1 milj. € hintaan. Ja kauppa käy! Kuka muistaa Niittykummun noin 10 v sitten? Teboil ja sen ympärillä autokauppojen ja autokorjaamojen keskittymä.

Tiivistettynä tämän vuoden asuntokauppa on uusi kerrostalo raideliikenteen varrella.

Käytettyjen asuntojen kasvuvauhti seuraa talouden kehittymisen lukuja noin 3-4 %.

uudiskauppa_2017.jpg