Tutustu Juhan blogikirjoituksiin

Kauppamäärien kehitys

Share |

Maanantai 25.5.2015


Hinnat ovat kauppamäärien laskusta huolimatta kasvukeskuksissa pitäneet vielä pintansa. Pienien asuntojen kysyntä jatkuu edelleen hyvänä ja niistä on myydessä saanut voittoa. Suurten asuntojen kohdalla tilanne ei välttämättä ole ollut sama. Vaikka asunto olisikin sijainnut hyvällä alueella mutta jos yhtiössä on tulossa suuria remontteja on voittomarginaali jäänyt useassa tapauksessa saamatta.

Syy kehitykseen on yleisesti tiedossa. Pitkittynyt epävarmuus talouselämässä on saanut asunnonvaihtajat varovaisiksi ja harkitseviksi. Asuntojen tarjonta on varsin runsas ja ostajat harkitsevat tarkkaan ennen tarjouksen tekemistä. Asuntojen tarjontaa on lisännyt pankkien kiristyneet vakuusvaatimukset. Uutena ilmiönä esittelyissä ovat asunnonetsijät, jotka ovat jo myynet oman asuntonsa. Aikaisempina vuosina uskallettiin ostaa uusi asunto ennen kuin vanha asunto oli myyty. Tänä päivänä toimitaan usein päinvastoin.

Onnistuneita kauppoja voi edelleen tehdä ja tunnelma markkinoilla on muuttunut positiivisemmaksi verrattuna viime syksyyn. Hyvällä markkinoinnilla ja oikealla hinnoittelulla on edelleenkin mahdollista tehdä asunnon vaihto turvallisesti.

Ota yhteyttä niin kerron mielelläni lisää.

maaratmaalis2.jpg