Kruununhaka

Kruununhaka (ruots. Kronohagen) on kaupunginosa Helsingin keskustassa ja samalla Vironniemen peruspiirin osa-alue. Asukkaita siellä on noin 6 800 (2003). Sen rajana on lännessä Unioninkatu ja etelässä Kauppatorin reunaa pitkin kulkeva Pohjoisesplanadin osa, muilla suunnilla sitä rajoittavat vesialueet.

Kruununhaan nimi tulee nykyisen Rauhankadun seutuvilla aikoinaan sijainneesta kruunun tykistön hevosten laidunmaasta. Se oli vielä 1700-luvun alussa hieman varsinaisen kaupunkialueen ulkopuolella.

Keskeinen osa Kruununhaassa on empiretyylillä rakennettu Senaatintorin ympäristö sekä Pohjois-Esplanadin ja Aleksanterinkadun välinen alue. Kruununhaka (lempinimeltään Krunikka) on arvokkaiden instituutioiden kaupunginosa.

Kuvateksti

Kirkkokatu 5/ KT, 4-5 H, k, kh, khh, p, 140.00 m2

Harvinainen ja kaunis yhdstelmä Kruununhaassa, jonka myin hiljasiessa myynnissä yli hintapyynnön. Tarjouksia tuli usealta asiakkaaltani ja myyjä valitsi niistä korkeimman. Asunto on harvinainen yksilö, jossa herkkuina mm. parveke. Ostaja ja myyjiä olivat mielissään kaupasta.

Kuvateksti

Liisankatu 12/ KT, 3 h, vh, k, 97,5 m2

Tästä jugend kaunottaresta myin rakenuttajan sukua olevan henkilön omistaman asunnon. Hänen "keittiön kellonaan"oli Tuomiokirkon tornin kello, josta oli kuulema hyvä tarkistaa ajan kulku. Kello mittaa aikaa uusille omistajille, kenties hekin viihtyvät asunnossa yhtä pitkään.

Kuvateksti

Mariankatu 24, taloyhtiö remontoi 6kpl asuntoja kattaakseen tulevia remontteja. Nopeassa tahdissa saimme esitteet ja esittelyt  järjestettyä ja kaikki asunnot myytiin ennätyshintaan. Ostajat säätyivät varainsiirtoverolta, koska kyseessä oli uusmerkintä. Kauppa käy :-)

Kuvateksti

Kirjatyöntekijänkatu 14 /KT, 2 h, avokeittiö, 42,5 m2

Ainutlaatuiset näkymät Siltavuorensalmelle ja Hakaniementorille. Tässä uutuuttaan kiiltävässä asunnossa on erinomaisesti käytetyt neliöt. Tilava kylpyhuone. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Vapaa, 6.krs.

Kuvateksti

Oikokatu 2/ KT, 3 h, rt, k, kh, wc, parveke, 120 m2

Upeassa peruskorjatussa 1800-luvun talossa ihastuttava kulmahuoneisto, jonka parvekkeelta avautuvat kauniit ja idylliset näkymät aina Tuomikirkolle asti. Tämä on Kruununhaan helmi!

Kuvateksti

Pohjoisranta 12 / KT, 7 h, k, kph, 2 x wc, 2 x parv., 295 m2

Arvokkaassa v.1891 rakennetussa talossa ainutlaatuisen upeat puitteet asumiseen ja edustamiseen. Korkeat, avarat salit. Olohuone-ruokasaliyhdistelmä n. 100 m2. Kasettikatto, toimivia kauniita kaakeliuuneja. Parvekkeet sekä itä- että länsipuolella.

 

Kuvateksti

Kruununhaankatu 3 / KT, 4 h, k, 84 m2

Kruununhaan lumoa jykevässä 20-luvun yhtiössä. Läpitalon tilaihme. Isohko ikkunallinen kylpyhuone ja toimiva keittiö kruunaavat tilankäytön.

Kuvateksti

Vironkatu 7/ KT, 5 h, k, s, 202 m2

Arvohuoneisto, linnamaisen sisäpihan suojaamana. Oma rappukäytävä, jossa kauniita koristemaalauksia katossa. Kaikkea sitä mitä vaativan ostajan on lupa odottaa.

Kuvateksti

Kaupunkitukikohdaksi, persoonallisesti ja koko tila hyödyntäen remontoitu, muuttovalmis citykoti (1H+ks+kph+parvi) wieniläisvaikutteisessa jugendtalossa.  Kauniit kaari-ikkunat, putkiremontoitu yhtiö. Tämä on herkku nam!