Meilahti

Meilahti (ruots. Mejlans) on kaupunginosa Helsingin läntisessä kantakaupungissa.  Alue rajoittuu lännessä mereen, etelässä Stenbäckinkatuun, idässä Mannerheimintiehen ja pohjoisessa Tilkanvierron jatkeena olevaan viherkaistaleeseen. Myös Seurasaari lukeutuu Meilahteen.

Meilahden pohjoisosa on kerrostaloaluetta, jonka asuintaloista suurin osa on rakennettu 1900-luvun puolivälin tienoilla. Siellä sijaitsee myös Meilahden kirkko. Alueen läntisin osa rakennettiin kuitenkin vasta 1990-luvulla ja muodostaa osan tuolloin rakennetusta Pikku-Huopalahden alueesta.

Paciuksenkadun länsi- ja eteläpuolinen osa Meilahtea, Vähä-Meilahti, on vanha huvila-alue, joka on alkujaan perustettu helsinkiläisten kesähuvila-alueeksi 1880-luvulla. Senaikaisia huviloita on edelleen yksityisomistuksessa, nyt jo talviasuttuina, jotkut kolmannella sukupolvella. Niitä on myös kahviloina ja muun muassa Lastenklinikan potilaiden perheiden käytössä. Vähä-Meilahdessa ovat myös Helsingin taidemuseo, Urho Kekkosen museo Tamminiemi ja presidentin virka-asunto Mäntyniemi.  

Meilahti on tunnettu myös suuresta sairaala-alueestaan, johon liittyy myös Helsingin yliopiston Meilahden kampus. Siellä sijaitsevat muun muassa Meilahden sairaala, useat HUS:in klinikat kuten Naistenklinikka, Helsingin yliopiston lääketieteellinen tiedekunta, lääketieteen tutkimus- ja opetuskeskus Biomedicum, Metropolia Ammattikorkeakoulun sosiaali- ja terveydenhoitoalan yksikkö.

Meilahti liitettiin Helsinkiin 1906.

Kuvateksti

Pihlajatie 30 A 7, 00270 Helsinki / KT, 1h, kk, 25,4 m2
Putkiremontoidusta yhtiöstä valoisa ja avara tilaihme. Sopii ensikodiksi tai sijoittajalle.

Kuvateksti

Mäntytie 25 A 8, 00270 Helsinki / KT, 4 h, k, erill. wc, kph, vh, parveke, 118 m2
Ihanteellinen valoisa 60-luvun perheasunto, johon on mahdollisuus suunnitella 4 makuuhuonetta.

Kuvateksti

Mäntytie 12 A 12, 00270 Helsinki / KT, 2h, kk, p, 44 m2
Kerrassaan hurmaava koti sijoittajalle tai ensiasunnoksi.