Munkkiniemi / Munkkivuori

Munkkiniemi (ruots. Munksnäs) on kaupunginosa ja peruspiiri Helsingissä. Peruspiirin osa-alueet ovat Vanha Munkkiniemi, Kuusisaari, Lehtisaari, Munkkivuori, Niemenmäki ja Talinranta. Useimmiten Munkkiniemeksi mielletään Vanhaksi Munkkiniemeksi kutsuttu peruspiirin osa.

Munkkiniemi on kuulunut 1600-luvulta lähtien Munkkiniemen kartanon maihin. 1910-luvulla laadittiin suuria suunnitelmia läntisen Helsingin rakentamisesta kymmenille tuhansille asukkaille, niin kutsuttu Eliel Saarisen Munkkiniemi-Haaga-suunnitelma. Vuodesta 1920 vuoteen 1946 Munkkiniemi oli taajaväkinen yhdyskunta Huopalahden kunnassa. Huopalahti liitettiin Helsinkiin vuonna 1946.

Munkkivuori (ruots. Munkshöjden) on noin 4 600 asukkaan osa-alue Munkkiniemen kaupunginosassa Länsi-Helsingissä.

Munkkivuori on Herttoniemen ohella hyvä esimerkki 50-luvun rakentamisesta. Rakennukset on sijoitettu maastoon esimerkillisesti. Autoliikenne on järjestetty ulkosyötteisesti Ulvilantieltä, joka kiertää koko alueen. Lamellitalojen seassa on paljon 8-kerroksisia pistetaloja, Ulvilantie 19:ssa kolme 10-kerroksista tornia. Jokaisen talon vieressä on metsäistä puistoa.

Kuvateksti

Luuvaniementie 10 / KT, 2h, k, p, 59 m2

Kodikas asunto, keittiö remontoitu noin 10 v sitten. Hissitalon 3. krs. Valoisa, jossa iso lasitettu parveke länteen. Huippuhyvä pohjaratkaisu. Myyty !

Kuvateksti

Saunalahdentie 13 / KT, 4h, k, 2 parveketta, 97 m2

Päätyasunto, jossa kaksi parveketta kohti merta. Neljä toimivaa huonetta 97 m2 asunnossa on todellinen löytö. Nämä ovat haluttuja koteja.

Kuvateksti

Kadetintie 14 / KT, 2- 3 h, k, kph, erill. wc, parveke, 75 m2

Parvekkeellinen kolmio, hissitalosta maustettuna kauniilla näkymillä puistomaiselle sisäpihalle.  Ratikalla Stockkalle (lähikauppaan) yhdessä vilauksessa.  Hyvästä osoitteesta saa hyvän hinnan .