Punavuori

Punavuori (ruots. Rödbergen, stadin slangiksi Rööperi) on kaupunginosa Helsinginniemen lounaisosassa Helsingissä.  Asukkaita Punavuoressa on yli 8 400 (2010) ja se on yksi Helsingin tiheimmin asutuista kaupunginosista.

 Nykyisten Sepän- ja Punavuorenkatujen välillä olleita rantakallioita nimitettiin 1600-luvun asiakirjoissa nimellä Rödberget niiden punertavan värin vuoksi. Vuoden 1866 karttaliitteessä alue esiintyi suomenkielisenä käännöksenä nimellä Punavuoret. Vuoden 1870 kartassa alueen nimenä on Rödbergs-Trakten. Kuitenkin vasta vuonna 1959 Helsingin viidennen kaupunginosan nimeksi vahvistettiin virallisesti Punavuori-Rödbergen.

Alueen itäosa on vanhaa kerrostaloaluetta, länsiosa eli "Rööperi" oli 1800-luvun lopulla työväen asuttamaa omaleimaista puutaloaluetta, mutta nykyisin puutalojen tilalle on rakennettu kerrostaloja.

Nykyisen Punavuoren pohjoisosa sisältyi jo Johan Albrecht Ehrenströmin vuonna 1812 laatimaan asemakaavaan ja muodosti tuolloisen Uuden­maan esi­kaupungin yhdessä nykyisen Kampin eteläosien ja Kaartin­kaupungin kanssa. Suurin osa Punavuoresta kuitenkin liitettiin asemakaavaan vasta vuonna 1875, joskin asutus oli jo sitä ennen levinnyt alueelle ilman vahvistettua asemakaavaa.

Kuvateksti

Ratakatu 1, KT, 6h+k, 198,00 m

Ainutlaatuinen kokonaisuus toiseksi ylimmässä kerroksessa, kaluuni, korkeat huoneet ja oma parveke. Ikkunoista aukeaa huikeat näkymät Johanneksen kirkkoon ja puistoon. Katso seuraava kuva.

Tässä asunnossa hinta ja laatu kohtasivat. Myyty alle kuukaudessa.

Kuvateksti

Kuvateksti

Uudenmaankatu 31 / KT, 2 h, avokeittiö, kh, wc, 50 m2

Todella viehättävä kaupunkikoti huippusijainnilla sisäpihan rauhassa.

 

Kuvateksti

Albertinkatu 10 / KT, 1h, alkov., k, 47,73 m2

Läpitalon huoneisto, jossa reilunkokoinen alkovi ja korkeat huoneet ja henkii alkuperäistä tunnelmaa. Nopeassa tahdissa sain kaksi tarjousta ja valitettavasti oli vain yksi asunto mutta parin viikon etsimisen jälkeen löysin myös kakkoseksi jääneelle asiakkaalle sopivan kodin. Valtakunnassa kaikki hyvin.

Kuvateksti

Albertinkatu 19 / KT, 5 h, k, kph, erill. wc, 156 m2

Perhettä kosketti suuri suri, isovanhemmat ovat nukkuneet pois ja asunto oli jäänyt tyhjilleen. Nyt se on taas täynnä uutta vilkasta ja viriiliä elämää.

Kuvateksti

Sepänkatu 13 / KT, 2h, k, s, p, 72 m2

Posti purettiin pois alta ja paikalle rakennettiin uusi uljas design kerrostalo.  Huoneistot olivat haluttuja ja nyt niissä asutaan ja voidaan hyvin. Olisikohan jo joku koti tulossa uudestaan myyntiin?

Kuvateksti

Hietalahdenranta 3 / KT, 4h, k, s, 2 x parveke, 116 m2

Tästä laadukkaasta uudiskohteesta myin 6 uutta asuntoa ja yksi niistä on jo myyty toiseen kertaan. Asukkaat vaihtuvat mutta asunnot pysyvät, niillä olisi monta tarinaa kerrottavana jos osaisivat.