Ruoholahti

Ruoholahti (ruots. Gräsviken) on Helsingin 20. kaupunginosa eteläisessä kantakaupungissa.  Merellinen Ruoholahti sjaitsee Kampin länsipuolella ja Lauttasaaren itäpuolella.

Helsingin keskustan pääasialliset liikenneyhteydet länteen Hangon ja Turun (Kehä II:n kautta) suuntiin kulkevat Ruoholahden kautta; Länsiväylä  alkaa Ruoholahdesta. Myös Porkkalankadun kautta pääsee Lauttasaareen ja sieltä edelleen Länsiväylälle.

Asukkaita Ruoholahden osa-alueella on 3 204 (1.1.2008) ja työpaikkoja 9 499 (31.12.2005).

Ruoholahden rakentaminen liittyy suurelta osin Länsisataman kehitysvaiheisiin. 1910-luvulta lähtien alueella yhdistettiin täytemaalla mantereeseen Salmisaari (josta ennen käytettiin myös nimeä Tammasaari) ja Kellosaari, samoin etelämpänä Eiran vieressä sijainneet Munkkisaari ja Hernesaari.  Niiden ja Ruoholahden välissä sijainneet Jätkäsaari, Hietasaari ja Saukko taas yhdistettiin yhdeksi suureksi, leveän sillan mantereeseen yhdistämäksi saareksi. Myöhemmin myös sen ja mantereen välisestä salmesta osa täytettiin, mutta sen paikalle on nyttemmin rakennettu Ruoholahden kanava. Saaret olivat tätä ennen lähinnä huvilakäytössä, mutta enää niistä ei ole jäljellä muuta kuin jokunen kadunnimi.

Uuden alueen pääasiallinen tarkoitus oli toimia uuden, sittemmin Länsisatamana tunnetun tavarasataman perustana. 1940-luvulla sataman viereen kasvoi pieni teollisuusalue, jonka merkittävimmät rakennukset olivat Nokian Kaapelitehdas ja Alkon pääkonttori.

Muutos merkittäväksi asuinalueeksi on kuitenkin jo edessä. Suuri osa Ruoholahdesta muuttui työmaaksi jo vuonna 1991: vanhat makasiinit purettiin ja tilalle rakennettiin asuintaloja ja toimistotiloja. Ensimmäiset asukkaat muuttivat uudelle asuinalueelle loka-marraskuun vaihteessa vuonna 1992. Helsingin metro kasvoi Kampista Ruoholahteen vuonna 1993, ja Kaapelitehdas muutettiin tehtaasta monipuoliseksi kulttuurikeskukseksi.

Vuonna 1998 työn ensimmäinen vaihe oli ohi, mutta erityisesti toimistojen rakentaminen jatkui edelleen. Ruoholahteen valmistui muun muassa High Tech Centeriksi nimetty teknologiayrityshautomo, legendaarinen underground-kulttuurin mekka Lepakkoluola purettiin ja tilalle ilmestyi Nokian rakennuttamana kolme sinistä kuutiota. Vuonna 2002 entinen Alkon pullotuskeskus avasi uudelleen ovensa nimellä Kauppakeskus Ruoholahti.

Kuvateksti

Jaalaranta 5, KT, 2-3 h, k, kph, wc, lasitettu parveke, 69,50 m²

Yhdestä Ruoholahden parhaasta taloyhtiöstä myytiin viikossa kaunis kaksio kanavanäkymin. Samassa kaupassa meni autohalliosake. Syksyllä 2014 voi tehdä myös hyviä kauppoja myhäilivät ostaja ja myyjä.

Kellosaarenranta 1 D,  KT, 3 h, k, s, 80,50 m²

Ruoholahdessa on kaikki mitä ihminen kaipaa. Palvelut, liikenneyhteydet ja meri....aivan keskustan tuntumassa.

Kellosaarenranta Liikehuoneisto 39 m2

Tästä talosta myin liiketilan. Välitän myös toimitiloja ja muita tiloja joita voi muuttaa asuinkäyttöön, niille on kova kysyntä. Asuinkäyttöön muutettavasta tilasta voi saada jopa 50%-100 % korkeamman hinnan kuin jos tilan käyttötarkoitus on toimisto tai liikehuoneisto. Kysy lisää tai tarjoa myyntiin omistamiasi tiloja niin teen maksuttoman kartoituksen.