Ruskeasuo

Ruskeasuo (ruots. Brunakärr) on kaupunginosa Helsingin kantakaupungin luoteiskulmassa Mannerheimintien molemmin puolin.

Ruskeasuolta etelään sijaitsevat Laakson ja Meilahden kaupunginosat. Lännessä Ruskeasuon ja Etelä-Haagan rajan muodostavat Pikku-Huopalahti ja siihen laskeva Haaganpuro.  Idässä Ruskeasuo rajoittuu Keskuspuistoon, jonka toisella puolella on Länsi-Pasila.

Alueen kerrostalot on rakennettu enimmäkseen 1950-luvulla. Siellä sijaitsevat myös Invalidisäätiön sairaala, Folkhälsanin Senioritalo sekä Ruskeasuon ratsastushalli.

Ruskeasuon kaupunginosaan kuuluva osa Pikku Huopalahden aluetta on keskeisin osa samannimisen lahden rannoille 1980- ja 1990-luvuilla rakennettua asuntoaluetta. Siellä sijaitsee myös Tilkan entinen sotilassairaala.

Kuvateksti

Korppaanmäentie16 /KT, 2h, k, p, 57,5 m2

Harvoin tarjolla, HITAS-asunto. Kaunis ja valoisa koti, jonka kruunaa lasitettu parveke. Hyvä yhtiö, tähän asuntoon  voit muuttaa ilman remonttihuolia. Asunto meni heti ensiesittelyssä enimmäishintaan ja ostajia olisi olut parille muullekin vastaavalle asunnolle.

 

 

Kuvateksti

Koroistentie 8 / KT, 3-4 h, k, p, 80 m2

Nuori lempi leiskahti Ruskeasuolla, kun naapurit ihastuivat ja rakastuivat. Nyt hynttyyt yhteen ja saman katon alle viettämään auvoisaa yhteiselämää mutta mihin? Toiveena asunto, jota ei ole edes olemassa? Sain tehtäväksi etsiä heille kodin, jossa on kolme huonetta, parveke, putkiremontti tehty, hyvä kunto, hissi ja hyvät näkymät.  Eipä aikaakaan, kun verkostoni avulla löytyi  tälle pariskunnalle uusi koti ja heidän asunnot myytiin samassa tohinassa. Valtakunnassa kaikki hyvin.

Kuvateksti

Raisiontie 6 / KT, 2 h, kk, p, 39 m2

Ylimmän neljännen kerroksen putkiremontoitu tehokaksio, jossa parveke kauniille puistopihalle.

 

Kuvateksti

Kiskontie 5 / KT, 2h, kk, 39 m2

Ruskeasuon kaunis puistomainen asuinympäristö luo puitteet viihtyisälle asumiselle. Vanhalla tavalla viehättävä, valoisa kulmahuoneisto.

Kuvateksti

Koroistentie 8 / KT, 3-4 h, k, p, 80 m2

Eipä aikaakaan, kun ylimmän kerroksen asunnon omistajat huomasivat, että tilaa tarvitaan lisää. Naapuri samasta talosta oli kertonut miten jouhevasti asunnonvaihto heillä sujui. Ja niin tapahtui, että kauppa syntyi tästä ainutlaatuisesta asunnosta paremmalla hinnalla kuin uskallettiin toivoakaan. Uuden omistajan unelma täyttyi, hän oli jo vuosia odottanut tilaisuutta päästä juuri tähän huoneistoon. Valtakunnassa kaikki hyvin.

Kuvateksti

Raisiontie 5 / KT, 1h, kk, 25 m2

Perikunnan asuntoja realisoitiin tästä talosta kaksi kappaletta. Elämä jatkuu…