Tutustu Juhan blogikirjoituksiin

Marraskuu mukavista mukavin

Share |

Torstai 13.11.2014


Marraskuun pimeissä illoissa on kiva sytytellä kynttilät ja käpertyä viltin alle nauttimaan lasi viiniä ja siinä samalla voi katsella uusin silmin omaa asumistaan ja kenties haaveilla uudesta kodista. Jotkut unelmat on tarkoitettu toteutettaviksi, toisten kohdalla pelkkä haaveilu luo uutta, antaa energiaa ja tuottaa hyvää mieltä.

Ahdistaako syksy ja pimeys, tuntuuko että työt kasautuvat ja on ainainen kiire? Pitäisi olla enemmän perheen tai ystävien kanssa. Ajatukset ovat jumissa ja homma ei etene.   Onko hartiat jumissa tai vatsassa tuntuu omituiselta. Toisinaan fyysisten tuntemusten takana saattaa olla oman mielen ilmoitukset siitä, että omat tarpeet ovat jäänet liian vähälle huomiolle. Aiheesta on paljon kirjoitettu ja puhuttu, lähes päivittäin, jossain mediassa on artikkeli aiheesta tai juontajat ansiokkaasti puivat aihetta.

Tieto oman hyvinvoinnin ylläpitämisestä lisääntyy koko ajan ja sitä on runsaasti saatavilla. Muutamia vinkkejä kiinnostuneille.

Oiva on tietoisuustaitoja ja henkistä hyvinvointia edistävä harjoitusohjelma arjen kiireisiin. Se on ensimmäinen hyväksymis- ja omistautumisterapiaan sekä tieteelliseen tutkimukseen pohjautuva suomalainen mobiilisovellus. Oivassa on yli 40 harjoitusta, joita pystyy tekemään helposti vaikka bussissa, nukkumaan mennessä tai kiireisen työpäivän lomassa. Suurin osa harjoituksista on 2-3 minuutin mittaisia ja niitä voi tehdä lukemalla tai kuuntelemalla.

Oivan harjoitukset ovat kokemuksellisia eikä niitä tarvitse ymmärtää tietyllä tavalla. Ne saavat jopa tuntua oudoilta tai huvittavilta! Kokeile, mikä sinua voisi hyödyttää.

http://oivamieli.fi/

tai helppolukista ja mukaansatempaavaa kirjallisuutta suomeksi on kirjoittanut Jarkko Rantanen, Academy of Emotions. Nyt on se hetki, jolloin kannattaa panostaa omaan hyvinvointiin.

Markkinat jatkavat alavireistä kehitystä. Vuodesta 2013 kauppakappaleiden määrä on vähentynyt noin 10 % ja noin 20 % vuodesta 2012. Pienien asuntojen kova kysyntä jatkuu hyvänä ja toisaalta isojen asuntojen myyntiajat ovat pidentyneet koko tämän vuoden. Asunnon myynnissä avainsana on tänä päivänä hinta-laatusuhde. Hintapyyntö tulee olla kohdallaan niin kyllä ostaja löytyy. Viime viikolla sovin kaksi kauppaa a 700 000 €. Nähdään näytöillä :-)