Tutustu Juhan blogikirjoituksiin

Kuuluttajankatu 6

Tiistai 2.5.2017

Tutustu uusimpaan  kohteeseeni :-)

Katso tästä

Avainsanat: #luonnon keskellä #laadukas asunto #parkkipaikka #näkymät

Markkinat vetää ja kauppa käy!

Sunnuntai 16.4.2017

Pitkään odotettu asuntokaupan nousukausi on nyt käsillä  ( osalta varmaan jo loppui usko, niin pitkään on odoteltu).

Lue lisää »

Onnistunut vuosi !

Lauantai 4.2.2017

Aika menne kuin siivillä sanotaan. Sen huomaan hyvin, kun katson milloin viimeksi olen kirjoittanut blogiin. Mielessä pyörii, että siitähän ei ole kovinkaan pitkään kuitenkin edellisessä blogissa toivotan Hyvää Joulua ja tätä kirjoittaessa päivä on pidentynyt jo merkittävästi ja kohta pikkulinnutkin aloittavat jo kevät laulunsa...

Lue lisää »

Hyvää ja rauhallista Joulua

Perjantai 23.12.2016

8joulukortti_2016.png

Nousu on totta.

Maanantai 21.11.2016

Aika moni meistä on jo lukenut raportteja tämän vuoden kauppatilastoista. Tässä  Uuden Suomen artikeli, jossa on haastateltu Kiinteistövälitysalan Keskusliiton toimitusjohtajaa:

"Suomen asuntokauppa on jatkanut tammi-syyskuussa kasvuaan kahteen edellisvuoteen verrattuna. Asiasta kertoo Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto KVKL, jonka mukaan vanhojen asuntojen toteutunut kauppamäärä oli tammi-syyskuussa reilut 2 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Uusien asuntojen kauppamäärät kasvoivat peräti 26 prosenttia.
 

Lue lisää »

Mitä maksaa?

Maanantai 19.9.2016

Tässä eräiden asiakkaiden kertomaa.

Asiakas tarvitsi täydellisen muuton niin, että lamput ja kaikki sähkölaitteet irrotetaan ja asennetaan uuteen kotiin. Kirjahylly oli pultattu seinään ja se tuli irrotaa ja asentaa uuteen asuntoon. Tavaroiden pakkaamisessa hän tarvitsi apua, koska ei itse ehtinyt ja työkalujen käyttäminen oli hänelle vaikeaa (lue mahdotonta). Kahdeksannen Päivän osaava muuttotiimi hoiti kaiken niin, että asiakas kokemuksen jälkeen huokaisi helpotuksesta ja kiitti vuolain sanoin, " onneksi valitsin teidät hoitamaan tämän asunnon myynti- ja muutorumban. En tiedä miten olisi muuten siitä selvinnyt".  Täydellinen suoritus, kyllä kelpaa olla myyntiedustajan tässä yrityksessä :-).

Lue lisää »

Uudet kodinvaihtajan palvelut saatavilla

Keskiviikko 3.8.2016

Kesä oli ja meni, kuten tiedetään, liian nopeasti. Nyt on enää muistot jäljellä kypsyvistä mansikoista, lomasta ja yhteisistä illanvietoista tuttujen ja sukulaisten kesken. Paluu arkeen on alkanut.

Lue lisää »

Onnistunut kevät

Keskiviikko 18.5.2016

Hei kaikki,

kello on 04.00 aamulla, itäisellä taivaan ranalla näky jo ensimmäiset oranssit auringon kajastukset. On rauhallinen ja seesteinen kevätaamu.

Valoa näkyy myös asuntomarkkinoilla ja rauha siellä on kaikonnut kauas pois. Kauppa käy kuin rajuilma. Hypo uutisoi eilen radiossa, että asuntomarkkinat ovat juuri nyt poikkeuksellisen vilkkaat.

Lue lisää »

8.päivä

Tiistai 8.3.2016

Tammikuussa 2016 palkittiin vuosittaisella Business lounaalla viime vuonna ketjumme ansioituneimmat kiinteistönvälittäjät.

Työpanokseni on huomatta :-) ja asiakkaat kiittävät. Mikäs tässä on kauppaa tehdessä nyt ja tulevaisuudessa, kun voin tarjota välityspalveluiden lisäksi koko joukun asunnonvaihtoa helpottavia lisäpalveluita Sinulle ja perheellesi.

Lue lisää »

Asuntokauppa 2015 -2016

Lauantai 6.2.2016

Toinen kuukausi tätä vuotta on jo vauhdissa ja on aika katsoa vähän mitä viime vuonna tapahtui asuntomarkkinoilla ja kurkistaa myös tulevaisuuteen. Jep se on mahdollista! ( hmhmhm, jos olet lukenut aikaisempia päivityksiäni niin havaitset häivähdyksen itseironiaa...) Nyt lähestyn uudella kulmalla trendien kautta. Alla referaatti Suomen Asuntopalvelut Oy:n toimitusjohtaja Jussi Karppisen mielenkiintoisista teeseistä.

Lue lisää »

vuosi 2015

Keskiviikko 30.12.2015

Tällä hetkellä asuntokaupan tilaa voi kuvata lähinnä tylsän vakaiksi. Takana on useita laskevia asuntokauppavuosia, tämä vuosi on ensimmäinen pitkästä aikaa, jolloin kauppamäärät ovat suunnilleen samalla tasolla kuin edellinen vuosi.  Hinnat ovat pysyneet likimain samoina usean vuoden ajan. Hintakuvaajaa näyttää " kuolleen miehen käyrältä" tasaista, tasaista tasaista....Asuntokauppa vastaa Suomen yleistä taloustilannetta.


Lue lisää »

Hattutemppu= kolme kauppaa :-)

Maanantai 5.10.2015

Syksy on asuntokaupoissa sesonkiaikaa. Viikonloppuna sai kolme kotia uudet asukkaat.

Lue lisää »

Kesä meni jo?

Torstai 27.8.2015

Lomat on tässä vaiheessa kesää enää vain etäinen muisto ja kauppaa tehdään kiihtyvällä vauhdilla. Tämän vuoden kaupallisesti parasta viikkoa porskutellaan vauhdikkaasti eteen päin. Kolmet asuntokaupat on tehty ja yksi uusi tarjous hyväksytty. Ei voi muuta kuin olla asuntokauppias tyytyväinen.

Lue lisää »

Helteet antavat odottaa mutta asuntokauppa käy vilkkaasti

Lauantai 11.7.2015

"Vuodet eivät ole veljeksiä" vanha sanonta pitää paikkaansa. Viime vuoden superhelteet ovat vain muisto ja kesälomalaiset kehittävät uusia tapoja viettää lomaa perinteisen mökkeilyn, auringonpalvonnan ja uimisen tilalle. Äkkilähdöt ulkomaille ovat jo tuttu ilmiö aikaisemmilta vuosilta. Shoppailu, tutustuminen oman kotikaupungin nähtävyyksiin ja vähän pidemmät vierailut sukulaisille lyövät nyt itseään läpi. Kulttuuri- ja urheilutapahtumat houkuttelevat katsojia ja osallistuja tänä harvinaisen viileänä kesänä.

Lue lisää »

Kauppamäärien kehitys

Maanantai 25.5.2015

Vuosi 2014 on ollut kauppamäärissä laskettuna heikoin vuosi viimeisen kymmenen vuoden aikana. Se näkyy alla olevassa taulukossa. Laskevat kauppamäärät ovat koskettaneet koko Suomea, poikkeuksellisesti myös pääkaupunkiseutua ja Helsinkiä. Vuoden 2015 maaliskuun loppuun mennessä on kauppoja tehty suunnilleen yhtä paljon kuin vastaavana aikana viime vuonna. Kauppamäärä on vähentynyt vain 1 % kolmen ensimmäisen kuukauden aikana.

Lue lisää »

Kohti kevättä ja valoa.

Sunnuntai 22.3.2015

Kevät on muutoksen aikaa ja parhaiten sen havaitsee valon ja ihmisten aktiivisuuden määrän lisääntymisestä.

Lue lisää »

Muutos parempaan on jo havaittavissa.

Perjantai 30.1.2015

Ilokseni voin kertoa, että asuntoesittelyssä käy taas mukavasti katsojia. Osan kiinnostuksesta selittää vuoden ajankohta, asuntokaupat piristyvät aina vuoden vaihteen jälkeen mutta nyt on saman aikaisesti muitakin positiivisiä tekijöitä taloudessa, öljyn hinta on laskenut, EKP on tehnyt mittavan operaation deflaation uhan poistamiseksi,  euron suhde dollariin on laskenut ja se auttaa Suomen vientiteollisuutta, Jenkeillä on talous kasvussa ja työllistyneiden määrä samoin. Vaikutukset tulevat pienellä viiveellä tänne kotimaahankin. Nyt on selkeitä ja useita ja vaikutukseltaan merkittäviä postiviisiä elementtejä yhtä aikaa auttamassa talouttamme. Odottavan aika on pitkä mutta kyllä se tästä.....  Tästä käytännön esimerkkinä on kollegani 2 milj. € asuntokaupat tammikuussa. Onnea Linda.

Lue lisää »

Huom! näyttöjä löytyy

Tiistai 30.12.2014

Noin kymmenen vuoden ura Huoneistokeskuksessa on nyt vaihtunut kiinteistönvälittäjän tehtävään Huom! ketjun Kasarmikadun toimipisteeseen (Kasarmikatu 36, 00130 Helsinki, gsm 0400 471 626).

Minulle oli aikamoinen yllätys kuulla, että Huom! yrityksessä toimii yli kolmesataa välitysalan ammattilaista ja se on ollut sekä välittäjillä että markkinaosuudella mitattuna nopeimmin kasvanut toimisto viime vuosina. Tässäkin markkinatilanteessa on todistettavasti mahdollista tehdä kauppaa, kuten aikaisemmissakin blogi-kirjoituksissani olen kertonut :-).

Asuntojen myyminen on ryhmätyötä, jossa hyvällä asiakasverkostolla on suuri merkitys lopputulokselle. Listoillamme on hyviä kohteita asunnon etsijöille ja toimistollamme löytyy ammattitaitoa kaiken kokoisten toimeksiantojen hoitamiseksi niin, että kauppa syntyy turvallisesti, nopeasti ja hyvään hintaan. Oikea asunto oikealle henkilölle, niin helppoa se on, kun sen osaa.

Huomenna on kahdeksas työpäiväni ja mahan pohjassa tuntuu "perhosia" niin kuin aikoinaan koulun diskossa. Työ on vanhaa tuttua mutta nyt voin tehdä sitä uudella tavalla. Huom! ketjun menestys on ollut huikeaa ja haluan olla jakamassa sitä vanhojen ja uusien asiakkaideni kesken ja heidän edukseen.

images1.jpg

Vuoden 2014 tilinpäätös

Sunnuntai 14.12.2014

images7.jpgKello on nyt 7.00 aamulla on pimeää ja aivan hiljaista. Niin hiljaista, että hiljaisuuden voi kuulla. Ainoastaan kello tikittää jossain taustalla. Ilmeisesti sitä jouluntaikaa on nyt jo ilmassa... Joulun tunnelmaan virittäytymisessä parhaiten auttaa tutut joululaulut. Eilisiltaisessa Club for Five:n joulukonsertissa saimme nauttia myös koko joukon uusia joulukappaleita. Kontrasti tämän aamun ja eilisen illan musiikin ja ihmishälinän välillä on jotenkin huumaava, koskettava ja herkistävä. Maassamme on upeita artisteja!

On aika vetää yhteen vuosi 2014. Muutamia päiviä on vielä edessä mutta koko vuoden tulos on jo hyvin ennustettavissa. Kauppakappaleet tulevat jäämään tänä vuonna ensimmäisen kerran 60 000 tehdyn kaupan rajan alapuolelle, kun puhutaan asuntokauppojen määrästä koko Suomessa. Vertailusta on otettu pois uudiskohteet. Kymmenen vuoden vertailujaksossa (2005-2014) vuosi 2013 on ollut tähän vuoteen asti alin noin 61 000 tehtyä kauppaa. Vuonna 2014 tulee pohjakosketus kauppamäärissä. Volumin tippuminen on alkanut vuoden 2012 syksystä ja kestänyt nyt jo noin 1,5 vuotta. Paikkakuntakohtaisten kauppamäärien repeäminen kasvukeskusten ja maaseudun välillä kulkee käsikädessä muuttoliikkeen ja työpaikkojen kanssa. Tämä kehitys pysyy jatkossakin voimakkaana. Ensiasunnon ostajien määrä(2006-2013) on  vähentynyt 13 400 henkilöllä (-39 %).

Asuntojen hintojen muutokset ovat maltillisia kasvukeskuksissa. Hintapyyntöjä on korjattu alas päin ja syksyn aikana myytiin tulleissa uusissa kohteissa se on näkynyt selvimmin. Pitkään myynnissä olleiden asuntojen hintapyyntöjä on korjattu vastaamaan markkinatilannetta. Ostajan markkinoilla tarkoitetaan nyt sitä, että on suuri määrä valinnan mahdollisuutta toteuttaa oma asuntohaaveensa ja näytöillä on aikaa rauhassa tutustua eri vaihtoehtoihin. 1990 luvun hintapaniikkia ei ole. Rahoitus toimii, lainaa saa edullisesti ja myyjillä on aikaa odottaa.  

 Myyntiajat ovat pääkaupunkiseudulla ovat noin 60 vrk ja muualla Suomessa noin 80 vrk. Asuntokohtaiset erot ovat huomattavia. Täällä vikkolla saimme viikon myyntiajalla kohteesta hyväksytyn tarjouksen 835 000 €+ ap 50 000 € yhteensä 885 000 €.  Poikkeus vahvistaa säännön.

Mitä nyt pitäisi tehdä? Uskallanko edes haaveilla uudesta kodista? Tilaa on liian vähän ja me tarvitsisimme huoneen lisää. Lapset ovat muuttaneet pois kotoa ja siivottavaa on aivan liikaa. Aika tyypillisiä ajatuksia, joita kuulen asiakkailta. Asunnon vaihtaminen on aina hyvä päätös, kun perheen tilanne sitä vaati. Väliraha pysyy samana ja hyvän välittäjän avulla riskit voidaan kartoittaa ja rakentaa tilanteeseen sopiva ratkaisu. Kyllä uskaltaa.

 

 

 

 

Valoa tunnelin päässä ?

Perjantai 21.11.2014

Tänään sataa ensilumi maahan ja harmauden keskellä kuuluu markkinoilta ilahduttava uutinen. Lokakuussa tehtiin kuluvan vuoden paras kuukausi Suomen asuntomarkkinoilla. Välittäjien myymien käytettyjen asuntojen volyymi ylsi ensimmäisen kerran tämän vuoden puolella 5 500 kaupan tasoon. Syyskuun hieman yli 5 400 kauppaan saatiin siten kasvua noin 1,5 %.

Uutisissa kerrottiin myös, että metsäteollisuuden investoinnit Suomeen ovat kasvaneet ja tämä vuosi tulee olemaan ennätysvuosi.

Synkistelylle ei ole nyt aihetta. Välillä saattaa tuntua, että "kaikki menee vain alaspäin" ja pelot valtaavat mieliä. Samaan aikaan maailmantalous kasvaa, Jenkeissä ennakoidaan lähes  3 % kasvua ensi vuodelle ja meille tärkeät vientimaat Saksa ja Ranska tulevat kulkemaan ennusteiden mukaan lähes samassa vauhdissa. Viiveellä vaikutukset tulevat näkymään myös kotimaan kysynnässä ja asuntokaupoissa.

Lumisateen innoittaman meidän toimiston sissiryhmä(valokuvaajakin oli luonnollisesti mukana) innostui perjantain kunniaksi "laputtamaan" (jakamaan mainoksia) lähiasuntojen postilaatikoihin.

Vaikka kauppaa on tehty hyvällä sykkeellä niin tarjolla on edelleen upeita koteja. Vieraile sivuillamme www.huoneistokeskus.fi löydä unelmakotisi ja sovi oma esittelyaikajakelu.jpgsi. Hauskaa viikonloppua !

 

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »